Gezond snoepen

Wat is biologisch snoep?

Geplaatst op: 6 Februari, 2022 Geüpdate op: 16 Februari, 2022

Agar bears

Dát hoor ik je denken…. ik wil bewuster omgaan met mijn levensstijl en de manier van eten.

Waarin gaat biologisch snoep daarin een rol spelen?

Je wil eigenlijk een optimale combinatie vinden tussen gezondheid en levensstijl.

Wij willen graag investeren in een betere versie van jezelf en tevens de mensen om je heen.

Snoep hoeft daar niet voor te wijken!!

Dus maakt Organic Candy het je met alle plezier wat gemakkelijker.

 

Biologisch snoep

In de vorige blog ‘’waarom biologisch snoep’’ hadden we je al kort wat info gegeven. Maar we lichten het graag even extra toe!

  1. Biologisch snoep bevat geen chemische ( bestrijdings ) middelen.
  2. Niet natuurlijke kleurstoffen zijn vervangen door natuurlijke fruitaroma’s, vruchtenextracten en plantenextracten voor een fraaie smaak-boost.
  3. Voor de Vegan-varianten bestaat het bindmiddel voor de produkten uit Agar Agar. Deze is sterker dan de gebruikelijke gelatine die van dierlijke huiden en botten wordt gemaakt. Agar Agar wordt gemaakt uit roodwieren.
  4. Pectine is tevens een veel gebruikte biologische verdikker. Dit product wordt gewonnen uit appel-, suikerbieten en citruspulp.

Biologische gelatinemiddel wordt van rode zeewier/alg gemaakt.

 Biologische gelatinemiddel wordt van rode zeewier/alg gemaakt.

Biologische chocolade

Wat chocolade biologisch maakt, is dat het geproduceerd is zonder chemische middelen, nét als de andere snoepsoorten. De chocolade is letterlijk “puur” en vrij van toevoegingen.

Onze chocolade is natuurlijk en daarmee substantieel gezonder.

 

Waarom is onze biologische chocolade dan gezonder ??

Zoals genoemd, de chocolade is “puur” en vrij van dierlijke produkten, dus minder vet.

Dus niet enkel voor de Vegans onder ons, maar voor ons allen is het beter voor de gezondheid.

Pure biologische chocolade heeft zélfs invloed op je humeur ( in positieve zin :) ….

Dit komt door de Phenyllalanine in de cacao. Dit stofje wordt door ons lichaam omgezet in dopamine, en dat geeft je een geluksgevoel.!

 

    Daarnaast verminderd het de kans aanzienlijk op suikerziekte, en zorgt zelfs voor een betere doorbloeding van de hersenen, én werkt cholesterolverlagend.

    De chocolade is lactosevrij ( melksuiker ).

    Doordat de chocolade een hoog magnesiumgehalte heeft, ben je goed in staat voeding om te zetten in energie. Magnesium is een belangrijk mineraal voor je lichaam.

     

    Héél belangrijk dus!!

    Daarom steken wij onze pinda’s in een leuk chocolade jasje…

    Zo is onze ‘’Peanut Surprise’’ een knapperige verrassing, en is de combi van chocolade en gember, de “Ginger bomb”, helemáál bedreigend lekker..:)

    Kijk op de site naar de andere chocolade combi’s, want er zijn meer….