Gezond snoepen

Halal snoepen..!

Geplaatst op: 30 Januari, 2023 Geüpdate op: 20 Februari, 2023

Vegan Sour Suprise

Wat zijn eigenlijk Halal voedings producten?

Het woord Halal betekend in het Arabisch, goed, rein of toegestaan. Dit heeft betrekking op de richtlijnen waaraan Moslims zich moeten houden, volgens de Koran ten aanzien van hun voeding.

 

Moslims mogen geen varkensvlees of enig product van het varken eten. Dit is tevens een belangrijke regel tijdens het produceren van Halal zoetwaren. Het belangrijkste product waar het om draait is varkensgelatine. Eigenlijk is de varkens gelatine het grootste “probleem”, deze wordt namelijk op grote schaal geproduceerd en gebruikt als geleer/verdikkingsmiddel.

 

Een ( Halal ) alternatief uit zee:

Al in een eerdere blog is uitgelicht dat we hiervoor Agar Agar gebruiken in de soorten snoepgoed. Dit product wordt geproduceerd uit algen. Om precies te zijn: roodwieren. Dit zeewier vind je voornamelijk in Azië. Deze vorm van gelei is krachtiger dan de gebruikelijke ( dierlijke) gelatine die in vele snoepsoorten
wordt verwerkt. Dit betekent automatisch dat je er minder van nodig hebt. En minder, is natuurlijk ook weer duurzamer.

 

Een ( Halal ) alternatief uit fruit:

De snoepsoorten van Organic Candy kunnen tevens pectine bevatten als bindmiddel. Dit is tevens een veel gebruikte biologische verdikker. Het wordt gewonnen uit fruitsoorten, en dan met name uit appel, suikerbieten en citruspulp. Veel van jullie snoepers zullen het kennen van jam.

 

Daarnaast bevatten snoepsoorten vaak nog een aantal ingredienten die men als Moslim niet mag eten, zoals: Ethanol alcohol, Karmijn ( kleurmiddel ) of Schellak ( glansmiddel ). De laatste 2 producten zijn afkomstig van de luis…

 

Levensmiddelen of Additieven die verboden zijn voor Moslims noemt men Haram.

 

Organic Candy biedt zijn klanten uitsluitend biologische snoepsoorten waarvan de meeste ook nog eens als Halal kunnen worden gekenmerkt.

 

Een greep uit onze Halal snoepsoorten:

Vanille Marshmallows

Vegan Sour Surprise

Soft Berries

Organic Sour Cherry

Organic Cola

Vegan Snakes

Gember Frites

Wine Surprise

Mixed Emotion

Colored Stevia Bears

 

Chocolade

Peanut Surprise

Raisin Candies

Almonds Sensation

Hazel Dream

 

Drop

Herbal Licorice

Ribbon Wheels

 

Ons assortiment breidt voortdurend uit met nieuwe biologische producten!